Desmantellat un narcolocal en una propietat de l’Ajuntament al Poble-sec

 

En menys de dues setmanes s'han tancat tres baixos on s'hi venia i consumia droga al districte de Sants-Montjuïc

Carrer d'Elkano, al barri del Poble-sec de Barcelona / Ajuntament de Barcelona




l tercer en menys de dues setmanes. Aquest dimarts al matí els Mossos d’Esquadra han desmantellat un narcolocal al número 61 del carrer d’Elkano, al barri del Poble-sec, per ordre d’un jutge. Ho ha anunciat el regidor del districte de Sants-Montjuïc, Marc Serra, on s’ubicava el baix on els darrers mesos s’hi venia i consumia droga.

“Un altre narcolocal desallotjat”, ha piulat Serra a través de la xarxa social Twitter. L’Ajuntament va comprar l’abril de 2018 l’edifici sencer per 2,8 milions d’euros -que inclouen l’adquisició i les obres d’adequació de la finca-, a través del tanteig i retracte, un dret que té el municipi per poder comprar edificis pel mateix import al qual dos actors privats anaven a formalitzar la compravenda. En aquest cas, abans de la compra de l’administració pública, diversos bancs i fons voltors havien comprat i venut l’immoble amb finalitats especulatives, segons el relat dels fets del regidor. L’última operació, frustrada pel consistori, tenia com a actors principals a Anida Operaciones Singulares, empresa vinculada al BBVA, que volia vendre l’edifici a Sky Holdings 2005 i Dirot Spai SL. Amb això l’Ajuntament ha adquirit 16 pisos per augmentar el parc públic d’habitatge de la ciutat.

Des de 2018 l’Ajuntament ha fet obres a la finca, degradada amb el pas del temps i la manca de manteniment, s’han reformat els banys i les cuines d’alguns dels pisos, s’han regularitzat la situació en què vivien vuit famílies el bloc, s’han anat signant contractes de lloguer dels pisos que havien quedat buits, després que els anteriors inquilins marxessin o fossin desnonats, entre d’altres.

“Agraïm la col·laboració i paciència del veïnat, especialment el més afectat per les molèsties. Necessitem un sistema judicial amb més recursos i més àgil per donar resposta a aquestes situacions”, ha expressat el regidor. “Seguim treballant per un barri viu i cohesionat. Sense especulació, ni narcotràfic”, ha sentenciat.

Dos narcolocals tancats en menys de dues setmanes

El passat 28 de desembre l’Ajuntament va demanar a la justícia acabar amb un altre immoble dedicat a la delinqüència, també en aquella mateixa zona de la ciutat. Dos dies més tard, el jutge va autoritzar l’operació, que va estar coordinada entre la Guàrdia Urbana de Barcelona i els Mossos. A més, també es va acabar amb l’activitat delictiva d’un darrer narcolocal al mateix barri. Els veïns de la zona, farts de les molèsties, van celebrar la clausura del local dedicat a la venda i consum de droga amb crits de “fora” i amb ampolles de xampany.